Τοποθεσία
Το Νέο Αργύρι βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Ν. Ευρυτανίας και στα σύνορα με τους νομούς Καρδίτσης και Αιτωλοακαρνανίας. Απέχει 90 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και 50 χιλιόμετρα από το Κερασοχώρι, την έδρα του Δήμου. Στην Τοπική Κοινότητα Νέου Αργυρίου υπάγονται οι οικισμοί: Δαφνούλα (Πατήστε πάνω στο όνομα για να δείτε περισσότερα), Μυλοδένδρι και Αμμούδα.
Στα δυτικά του χωριού περνά ο ποταμός Αχελώος, ο οποίος αποτελεί και το φυσικό σύνορο των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Στην περιοχή Δαφνοζώναρα και δυτικά του χωριού κατασκευάστηκε το 2009 ένα υδροηλεκτρικό φράγμα. Επίσης, λίγο πιο έξω από τις δύο άκρες του χωριού, κοσμούν τον Αχελώο δύο πανέμορφα πετρόχτιστα γεφύρια, της Τέμπλας και του Αυλακίου, από τις αρχές του 1900.

Οι κάτοικοι

Μέρος των πρώτων κατοίκων του προήλθε από το γειτονικό χωριό του Ν. Καρδίτσης “Αργύρι“. Στο χωριό βρήκαν επίσης καταφύγιο από την περίοδο της τουρκοκρατίας και άλλες οικογένειες από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές.
Στο χωριό κατοικούσαν μέχρι τη δεκαετία του ’70 πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες οι κάτοικοι οδηγήθηκαν στο δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται σε μερικές δεκάδες.

Εκδηλώσεις

Πολιούχοι του χωριού είναι οι Άγιοι Ανάργυροι που γιορτάζουν την 1η Ιουλίου, ενώ ο κεντρικός ναός είναι ο Άγιος Κοσμάς που γιορτάζει στις 24 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της ΤΚ Νέου Αργυρίου, κ. Θεοφάνη Κολοκούρα στο τηλ: 6976638315