Γενικά

Το Λημέρι, που παλαιότερα ονομαζόταν Κόνιαβη, χτισμένο στα 780 μέτρα, με 100 μόνιμους κατοίκους, ανέκαθεν αποτελούσε τόπο παραθερισμού. Στα βοσκοτόπια του χωρίου φιλοξενούνται κοπάδια τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο χωριό θα βρείτε επιλογές για τη βραδινή σας διασκέδαση. Στην Τοπική Κοινότητα Λημερίου υπάγονται οι οικισμοί Ρεβύθι, Πλατιά Πέτρα, Μεσηνικόλας, Αργαστήρια, Γουναράδικο, Λακκώματα, Ραγκουβά και Προσήλια.

Τουριστική περιήγηση

Αξίζει να δείτε την νεόκτιστη αξιόλογη εκκλησία, βυζαντινού ρυθμού, που φιλοξένει σπουδαίες αγιορείτικες εικόνες. Το χωριό είναι, κυριολεκτικά, πνιγμένο μέσα στο πράσινο των ελάτων και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να περάσουν ένα ξένοιαστο δροσερό καλοκαίρι, μακριά από τον θόρυβο και τους αγχωτικούς ρυθμούς της πόλης. Επισκεφθείτε το πλατανοδάσος Βραγγιανίτη με τα υπέροχα τρεχούμενα νερά. Από το Λημέρι μπορείτε να κατευθυνθείτε με πεζοπορία στον Κονιαδόλακκο, ξεκινώντας από τον κεντρικό δρόμο δίπλα στην εκκλησία του χωριού και θαυμάζοντας τα υπέροχα σπίτια με τις πάντα περιποιημένες αυλές. Ανηφορίζοντας την πλαγία, με φόντο το βαθύ πράσινο των ελάτων, οι αισθήσεις μας ζωντανεύουν ξανά, καθώς οι μυρωδιές της φύσης μας πολιορκούν και η θέα της λίμνης, από την Τατάρνα μέχρι τα στενά των Τοπολιάνων, μας χαρίζει μοναδικές εικόνες. Ξάφνου μπροστά σας ένα ξέφωτο, με το πετράλωνο και τα δέματα (αναβαθμίδες) να φέρνουν στο νου αναμνήσεις από τα παλιά, τότε που ο θερισμός ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής…
Οι εκπλήξεις σε αυτή τη γη δε σταματούν ποτέ και εσείς δεν πρέπει να χάσετε καιρό, γιατί ο Κονιαδόλακκος σας περιμένει….

Λίγο πιο πάνω πάνω θα ξαποστάσετε στο ερημικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και θα θαυμάσετε τα επιβλητικά κάθετα βράχια κάτω από την κορυφή της Φούρκας. Ο Κονιαδόλακκος εμφανίζεται μπροστά σας κι εσείς αποκαλύπτετε μια ακόμα κορυφαία φυσική ομορφιά της Απεραντίας. Δεκάδες καταπράσινα στρέμματα, που φιλοξενούσαν τους τσοπάνηδες και τα κοπάδια τους, σας προκαλούν να ανακαλύψετε και να τα απαθανατίσετε με τη φωτογραφική σας μηχανή. Γι΄αυτό φροντίστε να είστε καθ’όλα έτοιμοι!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Τ.κ. Λημερίου, κ. Γεώργιο Γκούρλια – τηλ: 6947878692