Γενικά

Η Τ.Κ. Δυτ. Φραγκίστας έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φραγκίστας, βρίσκεται σε υψόμετρο 635μ, και έχει 394 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011). Το χωριό αγναντεύει το φαντασμαγορικό τοπίο και αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του Δήμου, με σημαντική τουριστική υποδομή αλλά και με ευκαιρίες για διασκέδαση και δράσεις. Με έδρα αυτό το χωριό μπορείτε να ανακαλύψετε με μονοήμερες εκδρομές ολόκληρη την κεντρική και δυτική Ευρυτανία. Αποτελεί σταυροδρόμι και τόπο εκκίνησης για όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς τα χωριά του παλιού δήμου Απεραντίων δυτικά ή για τα χωριά των Αγράφων στα βουνά. Η γεωγραφική του θέση μέσα στο νομό Ευρυτανίας ευνόησε την ανάπτυξη του χωριού ως συγκοινωνιακού κόμβου από πολύ παλιά μέχρι και τις μέρες μας.

Δραστηριότητες

Επίσης αν είστε λάτρης του trekking ή rafting, στη Δυτ. Φραγκίστα θα βρείτε όλες τις ανέσεις αλλά και οδηγούς που θα σας συνοδεύσουν και θα σας μυήσουν στη γοητεία της Ευρυτανίας. Γύρω από το χωριό υπάρχουν θαυμάσια μονοπάτια για περίπατο ή πεζοπορία.

Υποδομή

Η Δυτ. Φραγκίστα διαθέτει τουριστική υποδομή, για την οποία μπορείτε να λάβετε πληροφορίες στον παρόντα ιστότοπο από το μενού “Τουρισμός” (στις αντίστοιχες λίστες Διαμονής και Χώρων Εστίασης), ενώ διαθέτει επίσης mini market, κρεοπωλείο, φούρνο, φαρμακείο, Κέντρο Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δυτ. Φραγκίστας, κ. Χρήστος Γαλανός – τηλ: 6989773591