Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 12:09

Δελτίο Τύπου - Έντεχνη - Λαϊκή Συναυλία από το Συγκρότημα Έμμελον – Λεπιανά 13 Αυγούστου

Το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοϊζο,  Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α.) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.) το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε αυτούς.

Τη Δευτέρα,  13 Αυγούστου 2018 και ώρα 22:00 στα Λεπιανά το συγκρότημα ΕΜΜΕΛΟΝ υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι και ειδικότερα στον κορυφαίο ποιητή-στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα περιλαμβάνει τραγούδια διαφόρων συνθετών, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη , Μ. Λοϊζου και άλλων ενώ το δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο ποιητή – στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. 

Τραγουδούν: Κώστας Μάντζιος, Σταυρούλα Μανωλοπούλου με συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας.

Μουσική επιμέλεια: Ελευθέριος Μαυρομμάτης.

 

Η καρδιά της Ρούμελης

της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!