Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 13:51

Δελτίο Τύπου - Ενημερώσου εδώ για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ - Ο Δήμος Αγράφων συμμετέχει στην 5η Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για το Αλκοόλ

Ο Δήμος Αγράφων ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, συμμετέχει στην 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ, υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ενημερώσου για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ με τους εξής τρόπους:

1) κατέβασε πατώντας εδώ το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο

2) μεταφέρσου στον διαδραστικό ιστότοπο www.drinkiq.com/el-gr/  (DRINK IQ)  και με πολύ απλές κινήσεις  μάθε τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνεις στον οργανισμό σου, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι είσαι άνω των 18 ετών

Δυο λόγια σχετικά με το DRINKiQ και το αλκοόλ και Πώς μπορεί να σε βοηθήσει το DRINKiQ

Το DRINKiQ είναι το κατεξοχήν μέρος να επισκεφτείς εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το αγαπημένο ποτό σου. Ο ιστότοπος DRINKiQ έχει δημιουργηθεί ειδικά για να καλύψει όλες τις πλευρές του αλκοόλ και να σου δώσει τις γνώσεις ώστε να κάνεις πιο συνειδητές επιλογές σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ, ακόμα και για την απόφαση να μην καταναλώνεις αλκοόλ.

Μάθε περισσότερα για τις επιδράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό, και γνώρισε πώς η υπεύθυνη κατανάλωσή του μπορεί να αποτελεί μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Δοκίμασε τον αλκοολομετρητή  για να υπολογίσεις πόσο πίνεις, και μάθε εάν η κατανάλωση αλκοόλ που κάνεις βάζει την υγεία σου σε κίνδυνο. Επίσης, μπορείς να βρεις συμβουλές για το πώς να καταναλώνεις αλκοόλ εντός των ορίων καθώς και να αξιοποιείς καλύτερα κάθε περίσταση.
Η Diageo έχει αναλάβει δέσμευση για την αποφυγή και τη μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης του αλκοόλ παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους παραγωγούς αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως προκειμένου να βοηθήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μειώσει την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ. Μάθε περισσότερα για τα παραπάνω, καθώς και για άλλες επιτυχημένες πρωτοβουλίες της που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της επεισοδιακής άμετρης κατανάλωσης, της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ  καθώς και της κατανάλωσης αλκοόλ κάτω από τη νόμιμη ηλικία.
Τέλος, ο ιστότοπος του DRINKiQ αναλαμβάνει να σε εκπαιδεύσει και να σε στηρίξει ώστε να κάνεις αλλαγές εις όφελος της δικής σου ευεξίας και της καλής υγείας των ανθρώπων γύρω σου. Δες το διαθέσιμο υλικό, καθώς και διατροφικές πληροφορίες και ενημέρωση για τα αλλεργιογόνα συστατικά, τα οποία χρειάζεσαι ως ενημέρωση προκειμένου να κάνεις τις σωστές επιλογές σε ό,τι αφορά την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

3) μεταφέρσου  στην ιστοσελίδα http://www.socped.gr της Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ. ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ , και ειδικά αν είσαι γονιός, για να λάβεις πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και κυρίως να ενημερωθείς από την θεματική ενότητα «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί», όπου θα δεις τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων

Στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ. Η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλει και στη μείωση των ατυχημάτων.

Πιο αναλυτικά:

Η Diageo Hellas υποστηρίζει την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας και μαζί δημιουργούν ιστότοπο για την ενημέρωση των γονέων αναφορικά με τους ανήλικους και το αλκοόλ

Η Diageo Hellas έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την Υπεύθυνη Κατανάλωση, προχωρά σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ.), στο σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης ιστοσελίδας, με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων και των γονέων σε θέματα κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Η ολοκαίνουργια ιστοσελίδα της Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ. περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί». (http://www.socped.gr/alkool_kai_aniliko)  Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης - γονέας ενημερώνεται επίσης για:

• Τους λόγους που οδηγούν τον ανήλικο να ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ
  • Το ρόλο που παίζει το οικογενειακό περιβάλλον ως πρότυπο υιοθέτησης συμπεριφορών
  • Τους κινδύνους και τις απειλές στην υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία
  • Τα σημάδια έγκαιρης αναγνώρισης του προβλήματος

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο που πρέπει να επικοινωνεί ο γονέας με το παιδί καθώς και τις πρωτοβουλίες που οφείλει να αναλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του. Παράλληλα, ο διαδικτυακός τόπος φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ υγειονομικών φορέων, εκπαιδευτικών και κοινού με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Η Diageo Hellas θέλει μέσα από τη νέα ιστοσελίδα να συνδράμει στην έγκαιρη ενημέρωση και πρόληψη και να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος, διαμορφώνοντας υπεύθυνους καταναλωτές και παράλληλα προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Η καρδιά της Ρούμελης

της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!