• Image 02

    Άγραφα

    Η καρδιά της Ρούμελης

    της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!

  • Image 03

    *Το γεφύρι της Βίνιανης

  • Image 04
Καλώς ήλθατε στο Δήμο Αγράφων!

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.
Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα βρει την πληροφόρηση που χρειάζεται καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για τα φιλόξενα και πανέμορφα χωριά μας, τα δάση μας, τις βουνοκορφές μας, τη γαλαζοπράσινη λίμνη μας (Κρεμαστών), τους ποταμούς μας (Αγραφιώτης, Αχελώος, Ταυρωπός), τα φαράγγια μας, τα τοπικά προϊόντα και τη διαμονή.
Στο εγχείρημά μας αυτό θέλουμε οι πολίτες των Αγράφων να είναι ενεργό κομμάτι του ώστε να το βελτιώνουμε, να το τροφοδοτούμε και να το εξελίσσουμε συνεχώς.

Ενημέρωση Δημοτών

Αύριο, Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Νιμάτι της Χρύσως

Καλείστε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στο Νιμάτι της Χρύσως.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσία Μπακογιάννη η Γιορτή Αναβίωσης Παραδοσιακού Τρόπου Ζωής στο Ραπτόπουλο

Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, η Γιορτή Αναβίωσης Παραδοσιακού Τρόπου Ζωής στο Ραπτόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστικός Αύγουστος 2017

Με γέλια, χαρούμενες φωνές και ευτυχισμένα πρόσωπα γέμισαν αυτές τις μέρες οι πλατείες των χωριών που παρουσιάστηκαν οι θεατρικές παραστάσεις και το θέατρο σκιών, στα πλαίσια του πολιτιστικού Αυγούστου που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων.

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια Πλατειών Τ.Κ. Παλαιοκατούνας

Την περασμένη Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των πλατειών της Τ.Κ. Παλαιοκατούνας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου Αγράφων, προϋπολογισμού 595.000,00 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Με επιτυχία το Τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Αυγούστου 2017 του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για την 23η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.6 του Ν.3852/2010(ΦΕΚ87/Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτη», να παραβρεθείτε στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (γραφείο συσκέψεων του Δημάρχου) στο Κερασοχώρι στις δεκαοκτώ (18) Αυγούστου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ρύθμιση Οικονομικών Οφειλών προς το Δήμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Αγράφων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/31.07.2017) δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου και τα νομικά πρόσωπά του να ρυθμίσουν έως και σε εκατό μηνιαίες δόσεις, τις οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου (31-7-2017).

Α. Οι οφειλές αυτές μπορούν, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του Δήμου (Γραφείο Εσόδων), να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις νόμιμες προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση 11ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγράφων

Σας προσκαλούμε στην 11η ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση για το έτος 2017 που θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι στις δεκαέξι(16) του μηνός Αυγούστου έτους 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση 10ης Ειδικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγράφων

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του Ν.3852/2010(ΦΕΚ87/Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτη», σας προσκαλούμε όπως προσέλθετε σε δημόσια ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση στο Κερασοχώρι και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις δεκαέξι(16) Αυγούστου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00, ώστε να διεξαχθεί :

Διαβάστε περισσότερα...

Απόψε τα εγκαίνια των πλατειών της Παλαιοκατούνας και η συναυλία με τους Ηλία Κλωναρίδη - Θεοδοσία Στίγκα - Δημήτρη Κοντογιάννη

Απόψε το βράδυ στις 21.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των Πλατειών της Τ.Κ. Παλαιοκατούνας και στις 21.30 θα ακολουθήσει η συναυλία στην Κεντρική Πλατεία με τους αγαπημένους καλλιτέχνες Ηλία Κλωναρίδη - Θεοδοσία Στίγκα και Δημήτρη Κοντογιάννη. 
Σας περιμένουμε όλους απόψε στην Παλαιοκατούνα για μια υπέροχη μουσική βραδιά

Διαβάστε περισσότερα...
Sunny

23°C

Άγραφα

Sunny

Υγρασία: 39%

Άνεμος: 0.00 km/h

Sunny

21°C

Γρανίτσα

Sunny

Υγρασία: 39%

Άνεμος: 11.27 km/h

Sunny

25°C

Ραπτόπουλο

Sunny

Υγρασία: 46%

Άνεμος: 0.00 km/h

Sunny

27°C

Κερασοχώρι

Sunny

Υγρασία: 39%

Άνεμος: 0.00 km/h

Sunny

22°C

Δ. Φραγκίστα

Sunny

Υγρασία: 37%

Άνεμος: 6.44 km/h