• Image 02

    Άγραφα

    Η καρδιά της Ρούμελης

    της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!

  • Image 03

    *Το γεφύρι της Βίνιανης

  • Image 04
Καλώς ήλθατε στο Δήμο Αγράφων!

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.
Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα βρει την πληροφόρηση που χρειάζεται καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για τα φιλόξενα και πανέμορφα χωριά μας, τα δάση μας, τις βουνοκορφές μας, τη γαλαζοπράσινη λίμνη μας (Κρεμαστών), τους ποταμούς μας (Αγραφιώτης, Αχελώος, Ταυρωπός), τα φαράγγια μας, τα τοπικά προϊόντα και τη διαμονή.
Στο εγχείρημά μας αυτό θέλουμε οι πολίτες των Αγράφων να είναι ενεργό κομμάτι του ώστε να το βελτιώνουμε, να το τροφοδοτούμε και να το εξελίσσουμε συνεχώς.

Ενημέρωση Δημοτών

Δελτίο Τύπου - Υποβολή Πρότασης ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού

Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την χρηματοδότηση έργων – προμηθειών – υπηρεσιών και μελετών για τους ΟΤΑ Α΄βαθμού, ο Δήμος Αγράφων χρηματοδοτείται με το ποσό των 250.000€.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση των Δημάρχων Αμφιλοχίας – Αγράφων – Αργιθέας και των Αντιπεριφερειαρχών Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας «Για την ανάπτυξη της περιοχής και την οδική σύνδεση με Ιόνια οδό και τις Αγορές»

Με πρωτοβουλία των  Δημάρχων Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, Αμφιλοχίας κ. Αποστόλου Κοιμήση και κατόπιν προσκλήσεως του τελευταίου, πραγματοποιείται συνάντηση στο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αμφιλοχίας, την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 11:00 στο «πρώην Δημαρχείο Ινάχου», όπου θα συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής της Νότιας Πίνδου.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (17-03-2018) ΜΕ ΚΥΡΙΑ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Α) ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΑ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (18-03-2018)

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για την 5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας προσκαλούμε στην 5η ΤΑΚΤΙΚΗ  Συνεδρίαση για το έτος 2018 που θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι στις δέκα εννέα(19) του μηνός Μαρτίου  έτους 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για την 6η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.6 του Ν.3852/2010(ΦΕΚ87/Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτη», να παραβρεθείτε στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (γραφείο συσκέψεων του Δημάρχου) στο Κερασοχώρι στις δώδεκα(12) Μαρτίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Σε εξέλιξη η Προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ – Ποιες οι μόνιμες θέσεις για το Δήμο Αγράφων

Προς ενημέρωση σας, σας ανακοινώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η 3Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 8.166 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Αγράφων στο star fm

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή στο ραδιοφωνικό σταθμό star fm 97.1 και στην κα Όλγα Λαθύρη

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - ¨ΑΓΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ¨ - Το έμβλημα του Δήμου εγκρίθηκε από το ΔΣ Αγράφων

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/2/2018, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή έγινε παρουσίαση, ανάλυση, τεκμηρίωση και αιτιολόγηση από τον συμπατριώτη μας καθηγητή και διδάκτωρ  του Πανεπιστημίου της  Φρανκφούρτης κ. ΓεώργιοΓ Καραγεώργου,  σχετικά με την καθιέρωση του εμβλήματος του Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων, το οποίο και ψηφίστηκε από το ΔΣ. 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη του Δημάρχου Αγράφων στο star fm

Απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή στο ραδιοφωνικό σταθμό star fm 97.1 και στη δημοσιογράφο κα Όλγα Λαθύρη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - Κατάλογος Μελών Μη.Μ.Ε.Δ.

Στον παρακάτω πίνακα δίνεται ο κατάλογος των Μελών του Δήμου Αγράφων που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών Επιτροπών Διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (Μη.Μ.Ε.Δ.) της παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του Ν.4412/2016:

Διαβάστε περισσότερα...
Cloudy

5°C

Άγραφα

Cloudy

Υγρασία: 84%

Άνεμος: 17.70 km/h

Showers

5°C

Γρανίτσα

Showers

Υγρασία: 88%

Άνεμος: 14.48 km/h

Cloudy

7°C

Ραπτόπουλο

Cloudy

Υγρασία: 77%

Άνεμος: 11.27 km/h

Συννεφιά

14°C

Κερασοχώρι

Συννεφιά

Υγρασία: 65%

Άνεμος: 16.09 km/h

Breezy

3°C

Δ. Φραγκίστα

Breezy

Υγρασία: 90%

Άνεμος: 40.23 km/h