• Image 02

  Άγραφα

  Η καρδιά της Ρούμελης

  της Φύσης, της Ιστορίας και της Παράδοσης!

 • Image 03

  *Το γεφύρι της Βίνιανης

 • Image 04
Καλώς ήλθατε στο Δήμο Αγράφων!

Σας καλωσορίζουμε στη νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μέσω της οποίας επιχειρούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας προς τους δημότες, να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη μας, καθώς και να προβάλλουμε το μοναδικό φυσικό κάλλος, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.
Ο Δήμος Αγράφων αποτελεί τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης, της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.
Πρόκειται για τον πιο καθαρό τόπο της πατρίδας μας σύμφωνα με την UNESCO και μια από τις πιο καθαρές περιοχές της Ευρώπης σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος. Μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη και τον δεύτερο πιο καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη πληροφόρηση και στη διευκόλυνση των πολιτών μας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και τους τρόπους εξυπηρέτησης που μας προσφέρει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.
Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα βρει την πληροφόρηση που χρειάζεται καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για τα φιλόξενα και πανέμορφα χωριά μας, τα δάση μας, τις βουνοκορφές μας, τη γαλαζοπράσινη λίμνη μας (Κρεμαστών), τους ποταμούς μας (Αγραφιώτης, Αχελώος, Ταυρωπός), τα φαράγγια μας, τα τοπικά προϊόντα και τη διαμονή.
Στο εγχείρημά μας αυτό θέλουμε οι πολίτες των Αγράφων να είναι ενεργό κομμάτι του ώστε να το βελτιώνουμε, να το τροφοδοτούμε και να το εξελίσσουμε συνεχώς.

Ενημέρωση Δημοτών

Πρόσκληση Σύγκλησης 13ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας προσκαλούμε στην 13η ΤΑΚΤΙΚΗ  Συνεδρίαση για το έτος 2018 που θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι στις τριάντα (30) του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 15:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάστε περισσότερα...

Διακήρυξη για μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό δρόμων της Δ.Ε. Απεραντίων για την κατηγορία μηχανήματος 3 «ΦΟΡΤΩΤΗΣ 61-80 ΗΡ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ»

Ο Δήμος Αγράφων επαναπροκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά ανά είδος μηχανήματος για την Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό δρόμων της Δ.Ε. Απεραντίων για την κατηγορία μηχανήματος 3 «ΦΟΡΤΩΤΗΣ 61-80 ΗΡ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ» όπως προδιαγράφεται στα οικεία τεύχη της εγκεκριμένης από τις αρμόδιες αρχές μελέτης, ενδεικτικού προϋπολογισμού 6.324,00 € με το Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για την 21η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας προσκαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.6 του Ν.3852/2010(ΦΕΚ87/Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτη», να παραβρεθείτε στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (γραφείο συσκέψεων του Δημάρχου) στο Κερασοχώρι στις δέκα επτά(17) Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 π.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Τοποθέτηση Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου κ. Παντελή Κολοκώτσιου

Σχετικά με την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παντελή Κολοκώτσιου που δημοσιεύθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης την προηγούμενη εβδομάδα, και τα όσα γράφονται σ’ αυτήν, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

 1. Ο κ. Κολοκώτσιος έχει ψηφίσει ομόφωνα στο 99,5% όλων των θεμάτων και των αποφάσεων που πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα 4 χρόνια και που ήταν συνολικά 1060 (Χίλια εξήντα). , οπότε οι όποιες διαφωνίες του επικεντρώθηκαν σε 5-6 θέματα μόνον, κάτι που αποδεικνύει το απειροελάχιστο της διαφοροποίησής του.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του Δήμου Αγράφων

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου Αγράφων.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στα σχολεία της Δυτικής Φραγκίστας, της Κρέντης και του Κερασοχωρίου. Στους αγιασμούς παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργιος Κίτσιος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσω Φεγγούλη και Λεωνίδας Τελώνης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας κ. Θανάσης Τσαπρούνης.

Διαβάστε περισσότερα...

Επαναπροκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για τη "Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό δρόμων της Δ.Ε. Ασπροποτάμου για την κατηγορία μηχανήματος 4 «ΦΟΡΤΩΤΗΣ 71-90 ΗΡ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ"

Ο Δήμος Αγράφων επαναπροκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά ανά είδος μηχανήματος για την Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό δρόμων της Δ.Ε. Ασπροποτάμου για την κατηγορία μηχανήματος 4 «ΦΟΡΤΩΤΗΣ 71-90 ΗΡ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ» όπως προδιαγράφεται στα οικεία τεύχη της εγκεκριμένης από τις αρμόδιες αρχές μελέτης, ενδεικτικού προϋπολογισμού 7.440,00 € με το Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα...

3η Πρόσκληση Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στο Κερασοχώρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την 10η Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 10.00 ημέρα  Δευτέρα σε τακτική συνεδρίαση  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Αγράφων με θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

3η Πρόσκληση Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων

          Παρακαλούμε να προσέλθετε στο Κερασοχώρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την                           1Οη Σεπτεμβρίου 2018, ώρα  11.00    ημέρα Δευτέρα  σε τακτική συνεδρίαση  της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Αγράφων με θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου - Ολοκληρώνονται οι Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις του Δημάρχου

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των Τοπικών Κοινοτικών Συνελεύσεων που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, με την τελευταία Τοπική Κοινοτική Συνέλευση στην ΤΚ Τριποτάμου.

Σε όλες τις συνελεύσεις ο κ. Δήμαρχος συνοδεύεται από τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και τον εκάστοτε πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, όπου πραγματοποιείται η συνέλευση.

Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε ΒΙΝΙΑΝΗΣ, Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, Δ.Ε. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)»

Ο ∆ήµος Αγράφων (ΟΤΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ/ΜΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ) προκηρύσσει ανοικτό     ηλεκτρονικό διαγωνισµό για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε ΒΙΝΙΑΝΗΣ, Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, Δ.Ε. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)»

 • CPV: 45233142-6
 • Α.Μ.  Ε1/2018
 • Προϋπολογισµός: 264.000,00€  µε ΦΠΑ (24%)

Διαβάστε περισσότερα...
Clear

13°C

Άγραφα

Clear

Υγρασία: 92%

Άνεμος: 6.44 km/h

Γρανίτσα

Clear

16°C

Ραπτόπουλο

Clear

Υγρασία: 87%

Άνεμος: 6.44 km/h

Συννεφιά

22°C

Κερασοχώρι

Συννεφιά

Υγρασία: 89%

Άνεμος: 6.44 km/h

Mostly Clear

12°C

Δ. Φραγκίστα

Mostly Clear

Υγρασία: 85%

Άνεμος: 6.44 km/h